Trippel op på feltarbejde…

… og dobbelt op på speciale. Fredrik og jeg er på vej ud i verden igen. Denne gang gælder det specialeskrivning, for mit vedkommende i min Master i Environment and Development og for Fredriks vedkommende i Biologi, som han begyndte på i september. Fredrik tager til Den Dominikanske Republik på Hispaniola i Caribien for at kigge på bestøvningsinteraktioner og kolibrier. Der skal han sidde oppe i et bjergområde og observere bestøvning af kolibrier og insekter på forskellige blomster i fire måneder. Det data han indsamler skal bruges i en større sammenhæng sammen med hans vejleders tidligere indsamlede data, så det bliver spændende at se hvad de kan bruge det til. Heldigvis har han god tid til at færdiggøre specialet – han er gået tidligt i gang med det, så han mangler at tage en masse fag, som han kan tage sideløbende med specialeskrivningen. Så heldige er de kommende generationer af studenrende ikke, da den fleksibilitet bliver fjernet efter til sommer.

Jeg skal også til Caribien, og for at gøre det rigtig rodet skal jeg faktisk til øen Dominica. Det er en selvstændig ø i de Små Antiller, og er altså ikke det samme som Den Dominikanske Republik. Selvom beboerne på de to øer så vidt jeg ved alle sammen er dominikanere. På denne her lille bitte i i Caribien, som har den højeste andel af oprindelig skov, har de et mål om at blive “the worlds first climate resilient country”, og det har min specialemakker Tori og jeg sat os for at undersøge. Vi vil kigge på hvad forskellige landbrugsstrategier har af klima forebyggende effekter ved at kigge på lagringen af kulstof i jorden og sammenholde det med hvordan levestandarderne er, når folk bruger de forskellige landbrugsmetoder. Det bliver noget med at indsamle jordprøver, lave spørgeskemaer og interviews.

Dominica har ikke en international lufthavn, så i stedet flyver vi til Martinique, hvorfra vi kan tage en færge til den grønne ø. Vi skal være på Dominica i to måneder, min makker og jeg, og derefter tager hun hjem for at flytte ind i hendes og hendes kærestes nye lejlighed, mens jeg tager til Den Dominikanske Republik for at besøge Fredrik i en måneds tid. Efter to og en halv måned i selskab med en håndfuld kolibrier på en kølig bjergside, har han nok brug for lidt adspredelse. For at komme dertil tager jeg et par dage på Guadeloupe, hvorfra jeg kan flyve til Den Dominikanske Republik. På den måde føler jeg, at jeg får en masse ud af min rejse over Atlanten.

Malvaceae fotograferet i Ethiopien

Det er fjerde gang at jeg skal lave feltarbejde og anden gang at Fredrik skal lave feltarbejde, hvis vi ikke medregner hans arbejde på Grønland. Det er næsten et år siden at jeg kom hjem fra feltarbejde i Kenya, så det er faktisk en slags rekord for mig – det er den længste periode jeg uafbrudt har været i Europa, siden jeg i 2013 var i Sydsudan og dermed for første gang rejste uden for Europa. Siden da har jeg med jævne mellemrum været afsted på rejser, feltarbejder og frivilligt arbejde, så det sidste års tid har været dejligt roligt på den front.

Når endelig Fredrik kommer hjem fra Hispaniola og kolibri-kiggeriet i de fugtige bjerge er han kun hjemme i fire døgn inden han igen tager afsted – endnu engang skal han til Zackenberg og være feltassistent for BioBasis og denne gang er det i fem uger. Fem lange uger, hvor vi kun kan kontakte hinanden over e-mail eller på et ugentligt, ti minutter kort opkald på en satellittelefon.

3 Comments on “Trippel op på feltarbejde…

 1. Spændende … god tur til jer . Vh Kim

  Sendt fra min iPhone

  Den 18. feb. 2020 kl. 08.40 skrev Kompaskurs.com :

  
  Topsi posted: ” … og dobbelt op på speciale. Fredrik og jeg er på vej ud i verden igen. Denne gang gælder det specialeskrivning, for mit vedkommende i min Master i Environment and Development og for Fredriks vedkommende i Biologi, som han begyndte på i september. Fred”

 2. Pingback: Det er ikke så svært at vende sig til ølivet – Kompaskurs.com

 3. Pingback: En rolig evakuering hjem til Corona-land – Kompaskurs.com

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: