Hvem er de danske Turjenter?

Jeg mangler et forbillede. Jeg har ellers aldrig set mig selv som en, med et behov for idoler eller for folk at se op til, men jeg syntes alligevel jeg mangler et – specielt i blogverdenen. Jeg følger en del bloggere, fordi jeg syntes de skriver godt og underholdende, fordi de er spændende personer eller fordi de skriver om noget der er relevant for mig. Som oftes skriver de dog om noget der er irrelevant, men virkelig godt skrevet. Det er skrivestilen der overbeviser mig.

For eksempel er jeg helt vild med Karoline fra I Carried a Watermelon, fordi hun er skarp og underholdende, men hun skriver en del om familieliv og børn efterhånden (lige nu om amning, væskemangel og andre post-fødsel ting), og det er ikke rigtig dér jeg er endnu.

Det ville være et drømmescenarie at kunne følge nogen, som både skriver virkelig godt og om noget relevant. For eksempel andre unger kvinder, som skriver spændende og inspirerende om friluftsliv og rejser – og helst på dansk. Jeg er begyndt at følge den svenske vandringsbloggen.com, som skriver nogle virkelig fine ting om friluftsliv, og som navnet antyder om vandring, men jeg er ikke så stærk i svensk, at jeg får det hele med og virkelig kan nyde at læse. Angeliqa er ellers lige det jeg leder efter i sådan en blogger, for hun skriver personligt og inspirerende, samtidig med at hun skriver om noget jeg interesserer mig for.

Jeg følger også en del med hos Erik B. Jørgensen på komud.dk, og lytter specielt ofte til hans podcasts, som er ret fede. Han har været på nogle vilde ekspeditioner og har en hård militærbaggrund, så der er noget at beundre, men selvom emnet både er friluftsliv, ekspeditioner og rejser, så syntes jeg ikke at han skriver så godt, at jeg bliver fanget.

På samme måde syntes jeg at rigtig mange danske blogs om friluftsliv er meget kommercielt baserede og dermed meget lidt personlige. Det er fede steder at søge viden og idéer til konkrete ting, men jeg mangler den personlige gnist og relation, som jeg syntes gør en god blog. Så snart udgangspunktet er kommercielt syntes jeg at en blog, ligegyldigt hvor god den end er, mister sin charme.

På Instagram følger jeg en del, som giver den inspiration, f.eks. Nanna Lihn, som vi mødte til et trailløb i Pokhara, Nepal, og som lige nu er på vej gennem Mongoliet på en cykel, som hun købte et sted omkring den kinesiske mur. Hun er helt i gennem sej og inspirerende!

Norge har også nogle inspirerende kvinder som tager på tur og skriver om det. Turjenter.no er for mig en ny verden af inspiration og seje kvinder, og jeg syntes det er et virkelig fint koncept.

Men jeg mangler altså stadig en dygtig dansk blogger, som tager på tur, rejser og skriver om friluftsliv, på en medrivende måde, og som jeg kan se op til. Én som gør nogle ting ud over det sædvanlige, og ikke kun besøger den nærmeste shelter. Èn som giver gode tips og fortæller sjove historier, som er personlig og nærværende. Findes hun derude?

2 Comments on “Hvem er de danske Turjenter?

  1. Egentlig synes jeg, det er lidt for selvfedt at nævne sig selv som en medrivende skribent, der gør seje friluftsting og blogger om det på en personlig måde – men jeg har skrevet en blog om min tur på Pacific Crest Trail i sommer, som har fået mange flere læsere, end jeg nogensinde havde regnet med (mest fordi den især blev oprettet for at berolige min bekymrede mor) – så tænker, at alle de mennesker måske har fundet noget af det i mine skriverier, du søger.

    Og nej, den er ikke på nogen måde kommerciel (og er i øvrigt meget enig med dig i dit standpunkt om dét).

    Trekandtell.dk.

    /Gitte

    • Wow en svartid jeg holder mig her. I hvert fald – jeg har kigget på din blog og jeg er maks begejstret! Du skriver virkelig godt, og rammer specielt plet omkring de følelser der følger med en lang tur. Jeg er solgt!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: