Glædelig jul fra Qeshm

Jeg ville ønske at jeg kunne udtrykke den ro der er i vores lejr. Jeg sidder og kigger ud over havet, der slår regelmæssigt mod klipperne. Det er højvande, så den lille strand er oversvømmet. Klipperne vrimler med krabber og ude i vandet er der både havskildpadder, rokker, flere slags store og små fisk og blæksprutter. Det er omkring 20 grader, men det bliver varmere når solen bager. De sidste to dage har været perfekte, men i dag er det lidt overskyet. Da vi vågnede i morges kunne vi knapt se den nærmeste bil på grund af tåge og her til eftermiddag er vinden taget til tidligere end den har gjort de andre dage.

Vinden gør madlavning kompliceret for os. De fleste andre her har deres køkken indendørs, men vi har vores bag i bilen, og det gør det meget vindudsat – derudover løb vi tør for gas i går, og der er ikke nogen fyldestation i nærheden, så vi er tilbage til at bruge vores trangia-blus, som vi ellers havde skiftet ud med et mere robust lokalt gasblus.

Mange er i gang med at forberede lidt julemad nu. Vi laver allesammen lidt mad til et fælles bord. De fleste af mændende her var ude og fange nogle fisk tidligere. De roede ud på en oppustelig katamaran, som den store truck har med og fangede fisk i den netindhegning der er sat op. Det virker lidt som en snyde-måde at fiske på.

Vi planlægger at lave brune kartofler, en frisk rødkålssalat og en svampesovs. Vi ville også have lavet en slags nøddesteg, men vi har ikke fundet nogen nødder inden vi kom til øen, og her fra vores lejr er der langt til indkøbsmuligheder, så vi har droppet det. Risalamande har vi også droppet, da vi ikke har mandler og jeg har glemt alt om vanille. Det ville blive en kedelig omgang.

Nogen har hentet brænde til at lave et bål i aften og nogle andre har pyntet op med plastikguirelander og små flag der staver til “Feliz Navidad”.

Jeg er glad for at vi har fundet de andre overlanders her at holde jul med, for ellers tror jeg at jeg ville have savnet hjem for meget. Jeg har aldrig holdt jul andre steder end der hjemme, så det er meget mærkeligt at være afsted sådan her.

Jeg håber at i nyder julen hjemme i Danmark med alt hvad der hører til af hygge, godter og kærlighed! Glædelig jul!

One Comment on “Glædelig jul fra Qeshm

  1. Kære Frederik og Topsi

    Tak for Jeres dejlige rejseberetning og Glædelig Jul herfra Elisabeth, Christian og jeg i Borup. Vi tar til Stranges tirsdag, men misser vist Pia, tar hjem lidt før.

    Fortsat god tur. Længe siden jeg har set sÃ¥ glad en dreng, der skræller kartofler….!! Pas godt pÃ¥ hinanden.

    Knuser Michael

    Sent using the free mail.com iPhone App

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: