Fredrik & Topsi over land

Vi har hvisket lidt om det efterhånden. Vi har præsenteret vores forhåbninger til vores tur til mange mennesker og på mange måder. Det vil jeg lige lægge ud med at samle op på.

Vi vil gerne ud og køre lang. Vi vil gerne på en såkaldt ”overlander” tur. Næsen bliver vendt mod Himalaya, nærmere bestemt Nepal. Først og fremmest handler det dog om rejsen, om ruten, og ikke om målet. Vi må se hvor langt vi kommer. Min egen far tror ikke på vi kommer længere end til Slagelse, andre er mere optimistiske på vores vegne. Heldigvis.

Ruten vi vil køre skal først tage os gennem Europa. Vi kommer ikke til at bruge lang tid i Europa, da vi er begrænset af tid i forhold til de visum vi har fået til vores videre tur. Når vi er kommet sydpå sættes kursen mod Istanbul, som bliver indgangen til Tyrkiet og resten af rejsen. Efter noget tid i Tyrkiet vil vi krydse grænsen til Iran i starten af november. Iran har vi store forventninger til. Vi har hørt mange gode historie om at rejse i netop Iran, og eftersom vi har fået visum til det, vil vi bruge relativt lang tid på at køre rundt i landet.

Når vi har nydt Iran længe nok vil vi køre gennem Pakistan for at komme til Indien. Pakistan er et land, hvor vi planlægger at bruge så lidt tid som muligt. Det bliver formentlig ren gennemrejse. Så er vi henne i januar måned og når kaotiske Indien. Her er vi ved at være så langt fremme i tiden at vi ikke har planlagt hvad vi skal endnu. Dog ved vi at målet, sne og kulde tillade det, er at komme til Nepal og opleve det fantastiske Himalaya og den buddhistiske kultur.

Når vi er kommet dertil har vi formentlig kørt 10-15.000 km.

Den primære grund til at vi ikke skulle nå hele vejen er nok vores køretøj. Det er en Toyota Hilux fra 1993 (til de nørdede: en LN110 xtra-cap. Til de knapt så nørdede: sådan en firhjulstrækker med lad). Den slags der er kendt fra Topgear som ”bilen der ikke kan slås ihjel”. Det i sig selv er jo betryggende. Alligevel. Det er en ældre dame, som der på trods af en del istandsættelse og kærlighed er en hvis risiko ved. Samtidig er hverken Fredrik eller jeg mekanikere, nærmere akademikere, og reparationer der måtte skulle laves undervejs kan godt give os udfordringer. Men altså, vi har aldrig prøvet det før, så det kan vi sikkert godt finde ud af.

Vi arbejder selvfølgelig hårdt i øjeblikket på at top-tune bilen, så den bliver klar til sin lange tur. Alt det og alle de andre praktiske ting vil jeg skrive mere om!

 

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: